Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009

Στα... ψιλά η καταδίκη Τζανίκου για το «The Mall»

Από την http://www.tvxs.gr/v4981

Μία ακόμη από τις εξελίξεις που «θάφτηκαν», ελέω συμφερόντων: Στις 19 Ιανουαρίου, ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου, Παναγιώτης Τζανίκος, καταδικάστηκε τελεσίδικα από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε 12 μήνες φυλάκιση. Αιτία, η επίμαχη οικοδόμηση του θηριώδους εμπορικού κέντρου, «The Mall».

Το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα του κ. Τζανίκου, ο οποίος υποβαθμίζει τις περιβαλλοντικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις του έργου και κάνει λόγο, μάλιστα, για οφέλη στην πόλη του Αμαρουσίου. Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι μία από τις 6 που διεξάγονται το 2009 με αντικείμενο την αμφιλεγόμενη κατασκευή του συγκροτήματος, συμφερόντων Λάτση. Μία εκ των προσφυγών αξιώνει αποζημίωση, ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, από τις κατασκευαστικές εταιρείες προς το δήμο Αμαρουσίου, επικαλούμενη «τεράστιες ζημιές» για την περιοχή.

Τοπικές οργανώσεις πολιτών, οι οποίες χαρακτηρίζουν το έργο παράνομο, δηλώνουν αισιόδοξες, ύστερα από τη σχετική δικαστική απόφαση, τόσο στο πλαίσιο της προσπάθειας να διασωθούν οι ελεύθεροι χώροι, όσο και στο επίπεδο της απρόσκοπτης απονομής δικαιοσύνης. Οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν με έμφαση ότι η είδηση ουσιαστικά δεν δημοσιεύθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

".. Οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν με έμφαση ότι η είδηση ουσιαστικά δεν δημοσιεύθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης...."

Αυτό τελευταίο τα λέει όλα.
Ότι θέλουν το προβάλλουν. Ότι δε συμφέρει το κουκουλώνουν

Παράκληση : Για να είναι τα κείμενα εύκολα στην ανάγνωση πρέπει να είναι πολύ πολύ μικρότερα.. Απ΄ ότι φαίνεται υπάρχει "χώρος" αρκετός για όλα και όλους. Γι' αυτό καλό είναι να αποφεύγεται η προσπάθεια να χωρέσουν όλα σε ένα POST.

Tobin είπε...

Τι ακριβώς εννοείς όταν λές "πολύ πολύ μικρότερα"?

Ανώνυμος είπε...

Εννοώ ότι προσωπικά διαβάζω τα κείμενα που έχουν αρχή -μέση - τέλος, που δεν μου παίρνουν πάνω από 10 λεπτά για να τα διαβάσω και δεν κρύβουν φράσεις ή λεξούλες που πρέπει να ανακαλύψω.
Ο χαρακτήρας του μέσου προβολής ιδεών (στην προκειμένη περίπτωση διαδίκτυο) , καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την μορφή της παρουσίασης των θέσεων.
Προσωπικά όταν βλέπω ατελείωτα κείμενα και αντίστοιχα ατελείωτα σχόλια δεν ενθουσιάζομαι.
Πεοσοχή δεν κρίνω το περιεχόμενο.

Tobin είπε...

ΟΚ έχεις δίκιο σε αυτό. Και γω σπάνια διαβάζω μεγάλα κείμενα στα Blog και μόνο όταν τα βρίσκω άκρως ενδιαφέροντα και έχω το χρόνο να τα διαβάσω. Στην περίπτωση των "ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ" τα κείμενα ούτε λογοκρίνονται, ούτε διαχειρίζονται κατά κάποιον τρόπο, γιατί είναι το Blog ανοικτό σε οποιοδήποτε κείμενο. Συνεπώς πρέπει να δεxτούμε και τα μακροσκελή άρθρα, τα οποία ωστόσο πιστέυω ότι είναι ενδιαφέροντα :)

Αρχειοθήκη ιστολογίου