Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Το ΠΑΣΟΚ ως ο παραδοσιακός αλιεύς ψήφων της αριστεράς

Είχα μία κουβέντα με έναν ΠΑΣΟΚΟ blogger ο οποίος επέμενε ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έκανε προτάσεις μετεκλογικής συνεργασίας προεκλογικά με τα κόμματα της αριστεράς. Απλά είναι νέα τακτική του Γιωργάκη ο οποίος είναι ανοικτόμυαλος! Η κουβέντα άνοιξε μετά την παρατήρηση μου ότι ανέκαθεν αυτή ήταν η τακτική του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι βέβαια μόνο τωρινή.

Η αριστερά ήταν ανέκαθεν η παραδοσιακή δεξαμενή ψήφων του ΠΑΣΟΚ και εκεί αποσκοπούν τα δήθεν περί μετεκλογικών συνεργασιών. Αν ήθελε τόσο τη συνεργασία τι εμπόδιζε το ΠΑΣΟΚ να την πραγματοποιήσει μετεκλογικά χωρίς να το διατυμπανίζει προεκλογικά?

Το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του και ο κατευθυνόμενος τύπος ανέκαθεν πλαγιοκοπούσε την αριστερά και συζήταγε ΠΑΝΤΑ προεκλογικά για μετεκλογικές συνεργασίες. Γιατί κάνει πάντα την κουβέντα προεκλογικά? Αν εκτιμά τα στελέχη της αριστεράς μπορεί κάλλιστα να τους προτείνει συνεργασία όταν εκλεγεί. Αλλά ας μην έχουμε παρωπίδες. Η συνταγή αυτή του ΠΑΣΟΚ είναι συνταγή συσπείρωσης των οπαδών του αφενός, αφετέρου αλίευσης ψήφων από την αριστερά. Γιατί απλά ο ψηφοφόρος έχοντας να επιλέξει αριστερά σε συσκευασία ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΟΚ σκέτο, τελικά επιλέγει ΠΑΣΟΚ σκέτο μήπως διορίσει και το παιδί μας…

Μη γελιόμαστε το ΠΑΣΟΚ το βολεύει η περιθωριοποίηση του ΚΚΕ και η εξαφάνιση του ΣΥΝ από το πολιτικό σκηνικό…

Και για του λόγου το αληθές:

Ιδού από το 1993:
"Από την πλευρά του ο Ανδρέας Παπανδρέου απευθύνει πρόσκληση σε Συνασπισμό και Κ.Κ.Ε. για μετεκλογική συνεργασία ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο, εφόσον το ΠΑΣΟΚ σχηματίσει κυβέρνηση, και δηλώνει έτοιμος να ξεχάσει τα γεγονότα του 1989 (συγκυβέρνηση Ν.Δ. - Αριστεράς). Αρνητική όμως η απάντηση και από τα δυο κόμματα."

ΠΗΓΗ:http://www.livepedia.gr

Ιδού από το 1999:

Ερώτηση: Και οι προτάσεις που έχουν γίνει από στελέχη του Κινήματος για εκλογική συνεργασία με το Συνασπισμό. Τι λέτε γι'αυτές;

Απάντηση:Το πρόβλημά μας είναι η χαμηλή συσπείρωση της παραδοσιακής εκλογικής μας βάσης κι' εκεί θα πρέπει να στραφούν οι προσπάθειές μας. Αλλά για το σκοπό αυτό χρειάζεται να εμμείνουμε σε βασικές πολιτικές αρχές που συνδέονται με την πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια φυσικά της σύγχρονης εποχής και πάνω απ' όλα να αξιοποιήσουμε το τεράστιο ανενεργό δυναμικό ικανών μεσαίων στελεχών που παραγκωνίζονται από χαμαιλέοντες όλων των εποχών και παντός καιρού. Με το Συνασπισμό ,ίσως και με άλλα κόμματα, υπάρχει περιθώριο μετεκλογικής συνεργασίας.

Συνέντευξη του Θ. Κατσανέβα στον Τύπο της Κυριακής 31/1/99 στον Αντρέα Καψαμπέλη

.

Ιδού από το 2004:
"Όχι" στη μετεκλογική συνεργασία ΣΥΝ- ΠΑΣΟΚ "Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική του'
ρνήθηκε τη μετεκλογική συνεργασία του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε πως, "δεν απασχολεί" το κόμμα του κανένα τέτοιο ενδεχόμενο και δήλωσε ότι "ο κ. Παπανδρέου περισσότερες πληροφορίες λέει και κάνει τα πιο αντιφατικά πράγματα".
ΠΗΓΗ: http://news.pathfinder.gr/greece/politics/28992.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς που μπαίνουμε σε αυτό το ιστολόγιο καταλαβαίνουμε τα κίνητρα και τις προθέσεις της ηγεσίας του "κινήματος" .

Οι πολλοί το καταλαβαίνουν ????
Μάλλον όχι.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς όχι αφού σε κάθε εκλογές η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λαμβάνουν περί τα 4.000.000 ψήφους. Αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και δύσκολα θα αλλάξει.

Αρχειοθήκη ιστολογίου