Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009

Άλλος ένας στην "ψειρού".

Για να διοριστώ στο Δήμο έπρεπε να έχω λευκό ποινικό μητρώο. Οι κ.κ. Δήμαρχοι και Νομάρχες που καταδικάζονται τελεσίδικα από τα ποινικά δικαστήρια, εξακολουθούν να βγαίνουν στα κανάλια και να κάνουν κύρηγμα...Ιδού άλλος ένας στην ψειρού...

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος και ποινή φυλάκισης ενός έτους για τον Π. Ψωμιάδη

από τη www.tvxs.gr


Ποινή φυλάκισης ενός έτους επεβλήθη σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στον Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η υπόθεση αφορά σε μειώσεις προστίμων που είχαν επιβληθεί από τα ελεγκτικά όργανα της Νομαρχίας σε βενζινοπώλη. Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο το Νομάρχη Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και του επέβαλε την ανωτέρω ποινή με ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο νομάρχης είχε παραπεμφθεί σε δίκη τέσσερα χρόνια πριν, κατηγορούμενος ότι μείωσε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, από 89.000 σε 5.000 ευρώ. Κατά τους ελέγχους που είχαν γίνει από τη Διεύθυνση εμπορίου της νομαρχίας, διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω πρατηριούχος νόθευε πετρέλαιο με τη μέθοδο του αποχρωματισμού.

Οι κατηγορίες εναντίον του κ. Ψωμιάδη αφορούσαν σε παράβαση καθήκοντος. Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης έγινε ύστερα από αναφορά του πρώην διευθυντή Εμπορίου της νομαρχίας, Ηλία Τυχαλάκη, τον Ιούνιο του 2005 και μετά την προκαταρκτική έρευνα που έγινε ασκήθηκε ποινική δίωξη. Ο κ. Τυχαλάκης ήταν και ο μοναδικός και βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη.

O νομάρχης Θεσσαλονίκης αποφάσισε στις 11 Ιανουαρίου 2005 να μειώσει τα πέντε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον πρατηριούχο, συνολικού ύψους 89.000 ευρώ, και του επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση. Οι έλεγχοι στο συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων είχαν γίνει από τον Μάρτιο του 2000 μέχρι τον Απρίλιο του 2001 και τα πρόστιμα είχαν επικυρωθεί από τον προηγούμενο νομάρχη, Κώστα Παπαδόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου