Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Η κυβέρνηση που τελειώνει γρήγορα

Από την TVXS
http://www.tvxs.gr/v4534

Ανάλυση του Στέλιου Κούλογλου.

Αυτή τη φορά δεν υπήρχε ούτε το πρόσχημα των κουκουλοφόρων: ήταν αγρότες από την Κρήτη που ήρθαν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν.
Τους είχε άλλωστε προσκαλέσει ο ίδιος ο σύντεκνος αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης με την διαβεβαίωση ότι «εμείς δεν θα σας κάνουμε τα ίδια που σας έκανε το ΠΑΣΟΚ ξεφουσκώνοντας τα λάστιχα των τρακτέρ» και πράγματι κράτησε την υπόσχεση τουΔεν είχε ποτέ υποσχεθεί ότι δεν θα τους ράντιζε για δυό μέρες με χημικά, μαζί με την πόλη του Πειραιά.

Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς κάποια λογική στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.Αν ήθελε να αποφύγει την πορεία των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, θα έπρεπε να επιμείνει στην εισαγγελική απαγόρευση του απόπλου των πλοίων από την Κρήτη, που επιβλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής αλλά αναιρέθηκε στην συνέχεια. Τι νόημα έχει να τους προσκαλείς στην Αθήνα την μια μέρα και να τους ξυλοφορτώνεις την άλλη;

Σε αυτό που είναι αξεπέραστοι είναι στην διαχείρηση των κρίσεων, το διαπιστώσαμε άλλωστε και τον Δεκέμβρη. Επειδή ο πρωθυπουργός είναι συνήθως σε αγρανάπαυση στην Ραφήνα, ο κάθε υπουργός κάνει του κεφαλιού του. Ο Παυλόπουλος περίμενε τους διαδηλωτές να ξεθυμάνουν στα καταστήματα, ο Μαρκογιαννάκης(το έδειξαν και τα γεγονότα της Ασκληπιού μόλις ανέλαβε τον Γενάρη) ξυλοφορτώνει προκαταβολικά.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επέλεξε μια άλλη πολιτική: το κρύψιμο.Θυμίζοντας την περίφημη ταινία «Ο μπαμπάς λείπει απο το σπίτι για δουλιά»(ενώ ήταν στην φυλακή) ο κ. Χατζηγάκης άρχισε να καμώνεται ότι έχει δουλιά στις Βρυξέλλες και γι αυτό δεν μπορούσε να συναντήσει τους Κρητικούς αγρότες.

Η επιχείρηση λούφα και παραλλαγή ήταν όμως τόσο κακοστημένη ώστε γρήγορα αποδείχθηκε ότι ο Ελληνας υπουργός δεν έχει κλείσει κανένα ραντεβού στην ευρωπαική πρωτεύουσα. Ρωτάνε σε ένα κανάλι τον εκπρόσωπο του ο οποίος στην αρχή τα μπερδεύει, στην συνέχεια δίνει λάθος ώρα αναχώρησης πτήσης από την Αθήνα και αφού επαναλαμβάνει live τρεις –τέσσερεις φορές ότι αγαπάει τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο καταλήγει στο τέλος να αποκαλύψει ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι “στα όρια της(Ευρωπαικής) νομιμότητας”. Ο υπουργός δεν ήθελε να τους δει απλώς επειδή ξέρει ότι το πακέτο παροχών είναι παράνομο.

Θεωρούν τόσο φυσιολογικό να λένε ψέμματα, ώστε πλέον δεν μπαίνουν στον κόπο να επαναλάβουν το ψέμμα της προηγούμενης μέρας. Λένε κάθε μέρα και διαφορετικό!. Ο μπετοφρενής δολοφόνος των τελευταίων δένδρων της πόλης και δήμαρχος Αθηναίων κ. Κακλαμάνης, την μια μέρα δηλώνει ότι ήταν 3 τα δένδρα που έκοψε στην Κυψέλη και ακριβώς την άλλη μέρα ότι ήταν δώδεκα,ενώ στην πραγματικότητα έκοψε κοντά στα 50.

Για να δικαιολογήσει την «πρόσκληση» του στους αγρότες να έρθουν στην Αθήνα, ο Μαρκογιαννάκης υποστήριζε χθές στο Mega ότι την έκανε στις 8 το βράδυ της Κυριακής, όταν πλέον τα πλοία είχαν αποπλεύσει από την Κρήτη: στην πραγματικότητα απέπλευσαν κοντά στα μεσάνυχτα!!Ερωτάται ο υπουργός Αγροτικης Ανάπτυξης κ.Χατζηγάκης αν το πακέτο παροχών είχε την έγκριση της Ευρωπαικής Ενωσης, για να δώσει την απάντηση της χρονιάς: προσπάθησε να επικοινωνήσει με την αρμόδια Επίτροπο αλλά δεν την βρήκε στο τηλέφωνο!!

Αυτό που γίνεται με τις περίφημες παροχές κινείται στα όρια της εθνικης προδοσίας. Για να κάνει το come back για το οποίο τον έσπρωχναν τόσο καιρό οι «νταβατζήδες» των ΜΜΕ που τον υποστηρίζουν, ο κ.Καραμανλής- Μαυρογιαλούρος άρχιζε να μοιράζει λεφτά που δεν έχει. Για να πάρει τα δάνεια για να ξεπληρώσει αυτά που μοιράζει και όλα τα άλλα χρέη που έχουν συσσωρευθεί χρειάζεται την υποστήριξη ισχυρών Ευρωπαικών κυβερνήσεων. Και για να την έχει αγοράζει καινούργια όπλα,ύψους 5,5 δις ευρώ! (δες διπλανό θέμα)

Αντί να επενδύσει αυτά τα χρήματα –που είναι και πολύ περισσότερα από το μισό δις του πακέττου παροχών- στους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που έχουν πραγματική ανάγκη. Το μέλλον των νέων και των επόμενων γενεών αυτής της χώρας υποθηκεύεται μήπως και κερδίσει η ΝΔ κανένα πόντο στις δημοσκοπήσεις.

Ουτε καν αυτό το σχέδιο δεν έχει πετύχει. Παρα τις φωνασκίες περί «τολμηρού ανασχηματισμού» και τα «δώστα όλα» των νταβατζήδων, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ψαλίδα της διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ ξανανοίγει. Δεν πέρασε άλλωστε ούτε μήνας από τον ανασχηματισμό και άρχισαν να αλληλομαχαιρώνονται.Σουφλιάς εναντίον Ντόρας, Δούκας εναντίον Ρουσσόπουλου και πάει λέγοντας.Ούτε στον πόλεμο της Βοζνίας-Ερζεγοβίνης δεν είχε τόσα πολλά μέτωπα.

Στην χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή του Σκάι «Ελληνοφρένεια» τηλεφώνησαν για φάρσα στο γραφείο του Μαρκογιαννάκη για να τον συγχαρούν για την «στιβαρή» αντιμετώπιση των αγροτών. Απάντηση του ανθρώπου του γραφείου του: «όχι θα αφήναμε να καεί η Αθήνα όπως έκανε ο Παυλόπουλος»!!

Οι άνθρωποι δεν παίζονται αλλά και δεν έχουν κανένα σεβασμό στους θεσμούς. Απόδειξη το χθεσινό ψεκάρισμα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Πειραιά, που όπως εξήγησε ξανά στην νέα ΕΡΤ-πρώην Mega ο κ.Μαρκογιαννάκης οφείλεται στο γεγονός ότι είδε από τον θάλαμο των επιχειρήσεων έναν ψηλό αλλά δεν κατάλαβε ότι ήταν ο Γ.Παπανδρέου. Και κανείς δεν βρέθηκε να τον ρωτήσει που ήταν ακριβώς οι κάμερες από τις οποίες ο αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης παρακολουθούσε ότι συνέβαινε στο λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκεται για μια κυβέρνηση που θα τελειώσει πιο γρήγορα και από την Πετρούλα του Star, αλλά το ερώτημα είναι πόσο κακό θα προλάβει να κάνει προηγουμένως. Μέχρι τότε ας κάνουμε τον σταυρό μας κάθε βράδυ μην ξεσπάσει καμμία πραγματική εθνική κρίση, γιατί με τόση ανικανότητα συμπυκνωμένη θα φτάσει ο εχθρός μέχρι την Αίγινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου