Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2009...μερικά σχόλια...

"Short Memory" - Βραχεία Μνήμη: «αναφέρεται στην ικανότητα του μυαλού να αποθηκεύει κάποιες λίγες πληροφορίες για μερικά δευτερόλεπτα ώστε να της χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί στο άμεσο χρονικό διάστημα».


Στην περίπτωση των ψηφοφόρων δεν θα χρησιμοποιήσω την επιστημονική ερμηνεία του όρου. Θα μείνω απλά στην κυριολεξία των δύο λέξεων. Μόνο από βραχεία μνήμη μπορεί να χαρακτηρισθεί ο ψηφοφόρος που κάθε μέρα βρίζει τους κυβερνόντες και μετά τους ψηφίζει με την μία ή την άλλη τους μορφή. Εν μέσω σκανδάλων, διαφθοράς, διαπλοκής και λοιπών χαρακτηριστικών της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ο δικομματισμός ζει και βασιλεύει. Έφτασε το 70%. Το δώρο των «πονηρών» της ΑΠΟΧΗΣ. Μπράβο σε όσους ενώ μπορούσαν να ψηφίσουν δεν πήγαν στις κάλπες για να «τιμωρήσουν» τους κυβερνόντες σημερινούς και χθεσινούς. Τους τιμώρησαν για τα καλά. Ο Μεϊμαρακης το έριξε στο ποτό, ο Αβραμόπουλος έχασε τον ύπνο του, η Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου έχει πέσει σε βαθιά μελαγχολία. Ανάλογες επιπτώσεις έχει η «μεγάλη τιμωρία» της αποχής και στο ΠΑΣΟΚ. Ο Γιωργάκης ξέχασε να μιλάει αγγλικά, του Βενιζέλου του κόπηκε η όρεξη κλπ κλπ. Δε μπορούν να συνέλθουν.

Ω τι ειρωνεία στην κοιτίδα της δημοκρατίας οι πολίτες να απέχουν συνειδητά από τα κοινά. Να αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν. Πρόσφατα διάβασα μία ωραία ατάκα σε Blog. Παρότρυνε τους ψηφοφόρους να πάνες στις κάλπες…να μην αφήσουν αυτούς που βλέπουν «Τον Λάκη το Γλυκούλη» και «Την στιγμή της αλήθειας» να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Μάλλον δεν εισακούστηκε….

Κατά τ’ άλλα αξιοποιήθηκαν στο έπακρο τα φοβικά και συντηρητικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας, από τον Καρατζαφέρη ο οποίος φαίνεται να είναι ο μόνος νικητής των εκλογών, αφού πήρε μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων από τους δυσαρεστημένους οπαδούς της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: