Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Για να μην ξεχνάμε τα "φούμαρα" των κυβερνήσεων!!!

Ακυρώθηκε από το ΣτΕ το πρόστιμο στη Vodafone για τις υποκλοπές.
Ηταν ύψους 76 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ακύρωση του προστίμου των 76 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε επιβληθεί στην εταιρεία Vodafone από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, για τη γνωστή υπόθεση των υποκλοπών, αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας Παράλληλα, έστειλε την υπόθεση πίσω στην ΑΔΑΕ, προκειμένου να εκδοθεί νέα απόφαση σχετικά με το πρόστιμο και να κριθεί εκ νέου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε χθεσινή της διάσκεψη (κεκλεισμένων των θυρών) η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ακυρωτέα την επίμαχη απόφαση της ΑΔΑΕ με την οποία επιβλήθηκε το σχετικό πρόστιμο, καθώς - όπως έκρινε - το ΣτΕ μέχρι πρόσφατα, λόγω της νομοθεσίας που υπήρχε δεν είχε τη δυνατότητα να ελέγξει την ουσία των αποφάσεων της ΑΔΑΕ, αλλά μόνο τη νομιμότητα της αιτιολογίας τους.

Και τούτο, παρότι η ΑΔΑΕ, όπως αναφέρει το ΣτΕ, έχει τα εχέγγυα της ανεξάρτητης αρχής. Μετά την επιβολή, όμως, του προστίμου, η ελληνική νομοθεσία άλλαξε και προσαρμόστηκε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και έτσι οι σύμβουλοι Επικρατείας μπορούν πλέον να ελέγξουν την ουσία των αποφάσεων της ΑΔΑΕ.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει η Vodafone, ζητώντας την ακύρωση του προστίμου που της είχε επιβληθεί για παραβάσεις του Ν. 3115/2003, που αφορούν το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών, την εύρεση και διακοπή παράνομου λογισμικού στις εγκαταστάσεις της κ.λπ.

Σημειώνεται ότι στη σχετική εισήγησή του στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, ο εισηγητής της υπόθεσης είχε προτείνει να κριθεί το εν λόγω πρόστιμο νόμιμο και συνταγματικό.

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: