Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

Ο σπουδαιότερος Έλληνας όλων των εποχών...


Με ομόφωνη γνώμη όλων των συντακτών της εφημερίδας μας, ψηφίσαμε για τον μεγαλύτερο και σπουδαιότερο Έλληνα όλων των εποχών, τον ΜΗΤΣΟ από την Δραπετσώνα που με το τρίκυκλό του και την σκύλα του την Ζβούρα να τον ακολουθεί από πίσω πιστά, οργώνει καθημερινά τα τελευταία πενήντα χρόνια τις συνοικίες του Πειραιά πουλώντας τις σαρδέλες του (και πιστεύουμε να μην μας παρεξηγήσει ο φιλότιμος Μήτσος που τον συγκρίνουμε με τον Μέγα Εθνάρχη).

Την συγκεκριμένη απόφαση την πήραμε γιατί ο Μήτσος ο Σαρδέλας ή Μήτσος ο Τρίκυκλος, όπως τον αποκαλούν στον Πειραιά, δεν αποποίησε ποτέ τις αρχές που του δίδαξε ο πατέρας του από τον οποίο κληρονόμησε το τρίκυκλο, φορτωμένο σαρδέλες αγορασμένες με μετρητά δικά του.
-Δεν κόβει ποτέ ...
απόδειξη
-Δεν κάνει δήλωση ΦΠΑ και εφορίας.
-Δεν έχει πάρει δάνεια από τράπεζες.
-Δεν χρωστάει σε κανέναν έμπορο.
-Δεν έχει μπει ποτέ στην ζωή του σε εκκλησία.
-Δεν έχει μιλήσει-συναντήσει ποτέ πολιτικό.
-Δεν παίρνει σύνταξη αν και είναι πλέον 78 ετών και την χώρα την επιβαρύνει μόνο αναπνέοντας τον αέρα της.
-Ταΐζει το σκυλί του μόνο με σαρδέλες που από ποιότητα και τιμή είναι οι καλύτερες της χώρας.
Δεν έχει τίποτα στο όνομά του, ζει σε μία παράγκα χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Σαν γνήσιος οικονομολόγος, όταν τον συνέλαβαν γιατί δεν έκοβε αποδείξεις και τον δίκασαν σε έναν μήνα φυλακή με εξαγορά δεν την εξαγόρασε, αλλά προτίμησε να ζήσει τον μύθο του στον Κορυδαλλό και με την ευκαιρία να κοιτάξει λίγο την υγεία του, να τρώει και να πλένεται δωρεάν. Τότε ζητούσε από περιέργεια να μάθει πόσο στοιχίζουν οι αστυνομικοί, οι δικαστές και η φυλακή που ασχολούνται μαζί του και απάντηση δεν έπαιρνε από κανέναν. Στην εμμονή του με αιτήσεις, που του έγραφε κάθε μέρα ο Παλαιοκώστας, προς τα αρμόδια όργανα του κράτους, περιμένοντας να πάρει μία λογική απάντηση, τον έδιωξαν από την φυλακή για να μην μολύνει τους υπόλοιπους κρατούμενους-κοινωνία με τις τρελές αρχές του και ξεκινήσουν να ζητούν απαντήσεις και αυτοί (και ειδικά αυτοί που φυλακίζονται για χρέη στο δημόσιο-έμποροι δηλαδή, που πλήρωναν μια ζωή για να πληρώνονται όλοι αυτοί, που τους έχουν φυλακίσει).
με την άδεια του φίλου μου Jhoci Gertson

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά;
Που πάει το έθνος;
Ειναι δυνατόν ο Μήτσος να βγει πρώτος Ελλην;

Που καταντήσαμε;
Που είναι ο Μέγας Αλέξανδρος;
O Μαύρος Καβαλάρης, Ο Μεταξάς Οι Σπουδαίοι βασιλείς ; O Παπάγος
ο Τρικούπης ;

Οποία Ξεφτίλα που είναι οι Μαραθωνομάχοι ο Περικλής ο Λεωνίδας ο Θεμιστοκλής που είναι όλοι αυτοί που στόλισαν το έθνος με το δάφνινο στεφάνι του κλέους ;

Ανώνυμος είπε...

Ο Μήτσος πρεσβεύει τον αγνό και περιφρονημένο Έλληνα, που τρώει καρπαζιές από τους εκάστοτε εξουσιαστές αλλά καταφέρνει να επιβιώνει με ένα αξιοπερίεργο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Να ανακηρύξουμε την κατσαρίδα τότε
Που είναι πιο ανθεκτική από το Μήτσο.

Θάνατος στους Μήτσους
Λευτεριά στις κατσαρίδες !

Ανώνυμος είπε...

άλλο το ένα, άλλο το άλλο

Tobin είπε...

Οι κατσαρίδες δεν είναι έρμαια των εκάστοτε εξουσιαστών, των "άπονων εξουσιών" για να δανειστώ το στίχο του Κακογιάννη. Οι απανταχού Μήτσοι είναι τα θύματα τους και όχι οι κατσαρίδες.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς το σχόλιο έχει σκωπτική διάθεση.