Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Focus vs Φραπές...και δόξα τω Θεώ!!!

1) "Εμείς τα τελευταία 40 χρόνια πήραμε δύο Νομπέλ Λογοτεχνίας κι έχουμε στον τομέα της δημιουργίας πολλά πρόσωπα με διεθνή ακτινοβολία, όπως ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και άλλοι. Αυτοί, μια χώρα 85 εκατομμυρίων, τι έχουν να επιδείξουν; Μπας και βγάλαν κανένα νέο Μπετόβεν και δεν το πήραμε χαμπάρι;"

2) "Αν η Ευρώπη σήμερα είναι ελεύθερη και δημοκρατική είναι γιατί εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες έδωσαν τη δική τους μάχη όταν έπρεπε, για να σταματήσουν τον ναζισμό και τον φασισμό"

3) "Μας χρωστάτε τα Καλάβρυτα, μας χρωστάτε το Δίστομο, μας χρωστάτε 70 δισ. από τα ερείπια που μας αφήσατε"

4) "Έχω ετοιμάσει απαντητική επιστολή προς το περιοδικό Focus, την οποία συνοδεύουν τουριστικές κάρτες με σάτυρους. Ενδεχομένως για να δώσω ιδέες για μελλοντικά πρωτοσέλιδα"

5) "η Γερμανία αντί να δείχνει έτσι το δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει καθίσει η ίδια πάνω στο δάχτυλο"

Τι ακούν τα αυτιά μας και τι διαβάζουν τα μάτια μας. ΟΧΙ αυτές δεν είναι ατάκες ελληναράδων που κάθονται στην καφετέρια και πίνουν το φραπόγαλό τους. Προέρχονται από έλληνες πολιτικούς ως "απάντηση" στην γερμανική έκδοση του περιοδικού Focus με την Αφροδίτη της Μήλου και με την λεζάντα ότι οι Έλληνες είναι απατεώνες. Και συγκεκριμένα
1) Φ. Πετσάλνικος, Πρόεδρος της βουλής των Ελλήνων
2) Π. Παναγιωτόπουλος, βουλευτής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της μείζονας αντιπολίτευσης.
3) Ν. Κακλαμάνης, Δήμαρχος Αθηναίων
4) Γ. Καρατζαφέρης, Πρόεδρος του κόμματος ΛΑΟΣ
5) Π. Ευθυμίου, βουλευτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΠΑΣΟΚ

Οι "απαντήσεις" αυτές είναι χαρακτηριστικές Ελληναράδων και προσφέρονται για εσωτερική κατανάλωση. Γιατί μόνο στο εσωτερικό μπορεί η κουράδα να τσαμπουκαλεύεται, μιας και στο εξωτερικό τρώει το ένα σκαμπίλι μετά το άλλο. Οι ζητιάνοι της Ευρώπης όρθωσαν ανάστημα.

65 χρόνια μετά το τέλος του Β' Π.Π. θυμήθηκαν και πάλι τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας χρωστάει η Γερμανία. Στην ελληνική νομοθεσία μετά από 25 χρόνια οι όποιες αξιώσεις για αποζημίωση παραγράφονται. Μέχρι πότε άραγε οι έλληναράδες θα παπαγαλίζουν την ατάκα για τις αποζημιώσεις? Εξάλλου ποιος μας εμπόδισε 65 χρόνια τώρα να τις ζητήσουμε? Τις ζητήσαμε ποτέ και οι Γερμανοί δεν μας τις έδωσαν? Προσφύγαμε ποτέ σε κάποιο τοπικό ή διεθνές δικαστήριο για να τις ζητήσουμε επίσημα? ΠΟΤΕ. Τουλάχιστον το επίσημο Ελληνικό κράτος. Τώρα οι εκπρόσωποί του αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια.

Ο Πετσάλνικος επικαλείται τον νεο-ελληνικό πολιτισμό, ξεχνώντας μάλλον ότι το κόμμα του έδιωξε τον Χατζιδάκι από το Τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ το 1982. Ξεχνώντας επίσης ότι το πάλαι ποτέ επίσημο όργανο του κόμματος του η Αυριανή χαρακτήρισε τον Μάνο Χατζηδάκι μεταξύ άλλων "χαμερπή ομοφυλόφιλο", "κίναιδο ολκής", "σκουληκιασμένο τομάρι", "παθητικό ανώμαλο" ότι "από τότε που υπάρχει γλείφει τις πατούσες του φασισμού" κ.α. (δείτε ΕΔΩ). Και σίγουρα δεν βλέπει σε ποιο επίπεδο έχει πέσει ο νεο-ελληνικός πολιτισμός απόρροια και της επί 20 ετίας και πλέον διακυβέρνησης του κόμματός του. κ. Πετσάλνικε ξεχάσατε να τους πείτε ότι όταν αυτοί τρώγανε βελανίδια, εμείς είχαμε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αξιομνημόνευτη επίσης θα μείνει η ατάκα του κ. Παναγιωτόπουλου ότι η Ευρώπη έμεινε ελεύθερη από το ναζισμό και το φασισμό λόγω της Ελλάδας. Οι Αμερικανοί και οι Σοβιετικοί απλώς βοήθησαν λίγο τους Έλληνες.

Για την ατάκα του κ. Ευθυμίου τι να μπορεί να πει κανείς??? Του προτείνω στον επόμενο αγώνα του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού με γερμανική ομάδα να πάει με τον Πρετεντέρη να πετάνε μπουκάλια στους Γερμανούς και να τους φτύνουν, για να περισώσουν την όποια ελληνική αξιοπρέπεια έχει απομείνει.

Το ΛΑΟΣ είναι από μόνο του ανέκδοτο οπότε οι εξυπνάδες του Προέδρου του γράφονται μόνο και μόνο για την ιστορία.

Σε όλες αυτές τις ατάκες ανταπαντώ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΡΕ!!! Αφήστε τις εξυπνάδες γιατί τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ελληνική επαιτεία την έχετε εσείς.

Και για να μην ξεχνιόμαστε δεν είναι πρώτη φορά που οι Ευρωπαίοι μας αποκαλούν "έθνος ληστών". Έχει συμβεί και στο παρελθόν πολλάκις, αλλά δεν φαίνεται να παραδειγματιζόμαστε. Θυμίζω ότι πριν από 140 χρόνια με αφορμή τη "Σφαγή στο Δήλεσι" στον ευρωπαϊκό Τύπο η Ελλάδα αναφερόταν ως "φωλέα ληστών και πειρατών", "χώρα ημιβαρβάρων", "εντροπή δια τον πολιτισμόν". Σε επίσημα κείμενα διατυπωνόταν η άποψη ότι η Ελλάδα "τίθεται εκτός του κύκλου των εξευγενισμένων κρατών" και ότι "αι ληστείαι συμφωνούνται εν Αθήναις, ένθα και διανέμονται τα χρήματα" (βλ. ΕΔΩ).

Από τότε φαίνεται ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά.


Αντί επιλόγου αντιγράφω το σχόλιο ενός φίλου των Υπαλληλικών:


"...αυτή η αναφορά στα δύο μεγάλα παρελθόντα, με τον αποστειρωτικό τρόπο που ετέθη, είναι στη ρίζα της σχιζοφρενικής μας σχέσης με το δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό, του συνδυασμού ενός κακομοιριασμένου αισθήματος κατωτερότητας και μιας ψωροπερήφανης και αστήρικτης αυθάδειας. Ετσι παίρνουμε από τους ξένους τις BMW, τις τηλεοράσεις, τα κατεψυγμένα, κλπ, κλπ, χωρίς να μιλήσω για τα πακέτα Ντελόρ και τους βρίζουμε για την υποδούλωσή τους στην τεχνική και στον ορθολογισμό τους..."τάδε έφη Κορνήλιος Καστοριάδης "Οι μύθοι της παραδοσής μας".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oi germanoi ehoun kerdisei 80 vraveia nobel 1 gia kathe ekatomiro katikous diladi 5 fores parapano apo mas . Malista 68 apo auta einai stis thetikes epistimes kai tin iatriki.

Ti na pei kaneis i distihia tou na eisai ellinas se olo tou to megaleio, ehoume ginei perigelos diethnos kai emeis psahnoume apodiopomepous tragous.

Ανώνυμος είπε...

Και οι ρωμαίοι έκαναν φοβερές καταστροφές μετά την ελληνιστική περίοδο και οι φράγκοι στην Άλωση του 1204. Συνεπώς εκτός από τους Γερμανούς μας χρωστάνε και οι Ιταλοί και οι Γάλλοι. Έτσι όπως πάμε θα γίνουμε το πιο πλούσιο κράτος της Ευρώπης.

Αρχειοθήκη ιστολογίου