Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Τρέχουσες εξελίξεις και η διατήρηση του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου.

Για μια ακόμα φορά ένα αυθόρμητο λαϊκό ξέσπασμα αντί να προκαλέσει ρωγμές στα θεμέλια του ελληνικού δικομματικού κατεστημένου, καταλήγει να βαίνει υπέρ του, συνεπικουρούμενο από τα γνωστά-άγνωστα τσιράκια των Μ.Μ.Ε. Για την κατάληξη αυτή δε φταίει μόνο η προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. που παρουσιάζει τον κατεστραμμένο περιπτερά. Μερίδιο ευθύνης έχει και η αριστερά με τα αλληλοκαρφώματα, χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Εκεί που η νεολαία αηδιασμένη από τον οχετό της εξουσίας, τη διαφθορά και το μέλλον που έχουν σχεδιάσει για αυτούς χωρίς να τους ρωτήσουν, βγαίνει στο δρόμο, με αφορμή τη δολοφονία ενός παιδιού από ένα μπάτσο. Είναι πιθανό σε μία τέτοια μαζική αντίδραση να σημειωθούν και κάποιας μικρής έκτασης επεισόδια, ίσως και έκτροπα. Αντί ωστόσο αυτά να απομονωθούν γίνονται αφορμή αλληλοκαρφωμάτων. Αρχίζει η εκατέρωθεν εκτόξευση πυρών από διαφορετικά μέρη της αριστεράς που ποτέ δεν κατάλαβα πόσο αγεφύρωτες είναι οι διαφορές τους. Η Παπαρήγα τα βάζει με τον Αλαβάνο και τους αντιεξουσιαστές. Οι ΣΥΡΙΖαιοι τα χώνουν στην Παπαρήγα. Πέφτουν ακριβώς στην παγίδα που τους έχουν στήσει το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο και τα τηλεοπτικά φερέφωνα τους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ο Καραμανλής περνάει σχεδόν αλώβητος από την κρίση, μάλιστα κάνει και την πολιτική του σπέκουλα με τα γνωστά πλέον δανειάκια που χορηγεί «άμεσα» στους κουκουλοφοροπληκτους. Ο Γιωργάκης από την άλλη γίνεται ο καταλληλότερος και ετοιμάζεται να πάρει τη σκυτάλη.

Συγχαρητήρια σύντροφοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: