Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Νέα Επιδότηση στις επιχειρήσεις

Ανακύκλωση ανέργων και προγράμματα με ημερομηνία λήξης, χρηματοδότηση επιχειρήσεων με 2,5 δισ. ευρώ και παραπέρα εμβάθυνση της ευελιξίας σε όλες τις μορφές της, είναι το πακέτο που παρουσίασε, χτες, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας. Ετσι, παρέχει στους εργοδότες πάμφθηνη εργασία, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των ανέργων.

http://www1.rizospastis.gr (24/4/2009)

Πρωί πρωί με τη δροσούλα.....και μάθαμε για την παραπάνω είδηση. Το νέο "μέτρο" για την αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση των διεφθαρμένων και ανίκανων γελωτοποιών. Μετά από το δωράκι των 28 δισ. στις τράπεζες τώρα προχωράνε σε νέες επιδοτήσεις των επιχειρήσεων που θα κόβουν ένα ημερομίσθιο. Όποιος άπληστος εργοδότης δεν είναι διατεθειμένος να μειώσει τα κέρδη του και αντ’ αυτού αποφασίζει να μειώσει τις ώρες εργασίας στην επιχείρηση του, άρα και το μισθό των εργαζομένων θα επιδοκιμάζεται από την κυβέρνηση. Θα πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι το ένα ημερομίσθιο για να μην πληγούν τα κέρδη του εργοδότη. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η κρίση θα πλήξει κατά κύριο λόγο μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολουμένους και μικροεπιχειρήσεις και θα αφήσει ανεπηρέαστους μεσαίους και μεγαλοκαρχαρίες. Το ίδιο συνέβη και με τις τράπεζες όπου το κράτος είχε τη δυνατότητα να εξαγοράσει το μισό τραπεζικό σύστημα και μάλιστα από την αγορά, από το ίδιο το χρηματιστήριο αφού η «ελεύθερη αγορά» είχε καταβαραθρώσει τις τιμές των μετοχών των τραπεζών. Αντ’ αυτού προτίμησε το δώρο των 28 δισ. ώστε οι τράπεζες, άκουσον άκουσον, να προβούν σε φθηνό δανεισμό. «Τρέξε κόσμε τώρα για φθηνά δάνεια». Η κοροϊδία δεν έχει τελειωμό. Δεν πρόκειται για τίποτε άλλο παρά για μία ακόμη σφοδρή αναδιανομή του εθνικού πλούτου υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και εις βάρος του λαού. Επιδοτήσεις προς του αγρότες, τους ανέργους, τις μανάδες όλα απαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτές όμως τις επιδοτήσεις (επιχειρήσεις-τράπεζες) οι χαρτογιακάδες τις επικροτούν.

Πρόκειται για κατάλοιπα των Reagonomics και του θατσερισμού ή διαφορετικά των οικονομικών της προσφοράς-ύφεσης σύμφωνα με τα οποία, μεταξύ όλων των άλλων, πριμοδοτούμε τις επιχειρήσεις ώστε να παραγάγουν περισσότερο για να μεγεθυνθεί το προϊόν προς όφελος όλων. Μία απίστευτη επινόηση-κοτσάνα η οποία έχει αποτύχει πανηγυρικά (ως προς τους θεωρητικούς της στόχους) Από την άλλη έχει επιτύχει πανηγυρικά ώστε να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ανακάλυψε τώρα, αυτό που πολλές πλέον χώρες απορρίπτουν, την πριμοδότηση των επιχειρήσεων, την με πάσα θυσία πριμοδότηση του κεφαλαίου. Ούτε την νομπελίστα την κυρία Krugman* δεν έχουν λάβει υπόψη οι αθεόφοβοι.


* Δήλωση στη βουλή του guru των οικονομικών, μεγάλου, οικονομικού εγκέφαλου, φυσικού μετεωρολόγου ηλεκτρονικού ραδιοηλεκτρολόγου και πάνω απ’ όλα υφυπουργού εθνικής οικονομίας και οικονομικών κ. (κου)Μπούρα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν αλλάζουν αυτοί, να τους αλλάξουμε εμείς