Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

Δημοσιεύουμε τα παρακάτω γιατί πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το μόνο που έχουμε στους χαλεπούς αυτούς καιρούς. Η επίθεση έγινε γιατί η Κωνσταντίνα διεκδικούσε το αυτονόητο να εφαρμόζεται η συλλογική σύμβαση εργασίας μόνο που ήταν άτυχη γιατί ήταν μετανάστρια και γυναίκα.
Αξίζει όμως να δούμε μερικές πλευρές της ιστορίας:
1.Από τότε που τους Δημόσιους Οργανισμούς και τα Νοσοκομεία τα έχουν αναλάβει ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού επανήλθαν οι δουλοκτητικές σχέσεις παραγωγής. Ανύπαρκτες συμβάσεις, κανένας έλεγχος από τις κρατικές υπηρεσίες, απλήρωτες υπερωρίες, μαύρη εργασία, μεσαιωνική συμπεριφορά από τα αφεντικά των εταιρειών.
2.Οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες που ασχολούνται μόνο με τα επιδοματάκια των μονίμων και τα μικροσυμφεροντάκια τους και αγρόν ηγόραζαν. Αν και έπρεπε να τους εντάξουν στη δύναμη των σωματείων τους, γιατί ήταν εργαζόμενοι στον ίδιο χώρο εργασίας, αυτοί απλά επαναπαύονταν στο να καταγγέλλουν γενικά και αόριστα τις ιδιωτικοποιήσεις. Αντί να παλεύουν για ίσα δικαιώματα και αμοιβές για όλους τους εργαζόμενους ενάντια στην αυθαιρεσία των εργολάβων καθαρισμού και των διοικήσεων , αυτοί κάνανε τα στραβά μάτια.
3.Οι κρατικοί μηχανισμοί ελέγχου και απονομής δικαιοσύνης είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ (σιγά το νέο). Τι έκανε γι’ αυτό η γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ; ΤΙΠΟΤΑ! Εξω από μας και ας μπει όπου νάνε.
4.Η έρευνα της αστυνομίας αντί να διαφωτίσει την υπόθεση τη συσκότισε.
Το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ μια γυναίκα που πάλευε για το αυτονόητο και το νόμιμο να βρίσκεται στην εντατική χωρίς να μπορεί να μιλήσει γιατί το βιτριόλι που την ανάγκασαν να πιει τα ανθρωπόμορφα κτήνη της έκαψε τα σωθικά.

Ανακοινώνουμε μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα από τον τύπο που φωτίζουν την υπόθεση, προς γνώση και συμμόρφωση μας.
Επίθεση με οξύ από αγνώστους δέχτηκε χτες τα ξημερώματα η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού. Η συνδικαλίστρια που κινδυνεύει να χάσει την όρασή της, εισήχθη στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το περιστατικό κατήγγειλε χτες το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων, η μητέρα του θύματος.
Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2008

Καθολική απαίτηση να βρεθούν οι ένοχοι
Ομόφωνα αποδεκτό από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθήνας έγινε χτες το αίτημα της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», διαπαραταξιακή δημοτική αντιπροσωπεία να πραγματοποιήσει επίσκεψη αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Το θέμα έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης» Μανώλης Δανδουλάκης. Αφορμή στάθηκε τόσο η δολοφονική επίθεση κατά της Κ. Κούνεβα, όσο και η εντεινόμενη επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων, με τελευταίο κρούσμα την απόλυση νέου εργαζομένου στην αλυσίδα «ΤΖΑΜΠΟ».
Πρωτοβουλίες για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα και να δυναμώσει η συσπείρωση των καθαριστριών στα ταξικά τους σωματεία, έχουν αναλάβει από κοινού και τα Συνδικάτα των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των Καθαριστών - Καθαριστριών της Αθήνας. Τη Δευτέρα, 26 Γενάρη, διοργανώνουν κοινή εκδήλωση για τα προβλήματα στο χώρο της καθαριότητας και την πρόταση διεξόδου, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Τα δυο συνδικάτα συνεχίζουν τις εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, όπως σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ, Νοσοκομεία και αλλού.
Σε στάση εργασίας, από τις 10 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι, προχωρούν αύριο Παρασκευή και οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ («Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος»), με κεντρικό αίτημα την ανεύρεση και τιμωρία των υπευθύνων και των ηθικών αυτουργών για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Πέμπτη 22 Γενάρη 2009

Να αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν δράστες και εντολείς
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Εσωτερικών, με θέμα τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε εργάτρια συνδικαλίστρια, κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Κώστας Καζάκος και Εύα Μελά. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:
«Οπως είναι γνωστό, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", μετά από επίθεση με οξύ που δέχτηκε από αγνώστους τη Δευτέρα 22/12/2008 το βράδυ. Η ύπουλη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η εργάτρια συνδικαλίστρια έξω από το σπίτι της έγινε από επαγγελματίες δολοφόνους.
Οι έρευνες χρειάζεται να γίνουν σε κάθε κατεύθυνση, όπως αυτές που συνδέονται με την εργοδοτική τρομοκρατία που βασιλεύει στους περισσότερους εργασιακούς χώρους και ειδικά εκεί που εφαρμόζονται οι ελαστικές και προσωρινές εργασιακές σχέσεις. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και για την ανοχή τους και τη συγκάλυψη της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες και οι εντολείς τους».
Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 1η έκδοση
Η προανάκριση δεν «άγγιξε» τους εργολάβους
Με τεράστια κενά, που οδηγούν σε απόπειρα συγκάλυψης, η δικογραφία της υπόθεσης η οποία επιστράφηκε στην Αστυνομία από την αρμόδια εισαγγελέα
Με απαράδεκτες και προκλητικές διαδικασίες και χωρίς να εξεταστούν ούτε οι αυτόπτες μάρτυρες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα, η Αστυνομία είχε παραδώσει τη δικογραφία στις εισαγγελικές αρχές. Μετά από αυτή την εξέλιξη η αρμόδια εισαγγελέας Ελ. Ράικου επέστρεψε τη δικογραφία ξανά στις διωκτικές αρχές με την παραγγελία να ληφθούν καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες και τους υπευθύνους της εταιρείας ΟΙΚΟΜΕΤ, όπου εργαζόταν το θύμα, να διενεργηθούν συμπληρωματικές εργαστηριακές εξετάσεις για την υγεία του θύματος, καθώς και να δώσει κατάθεση η συνδικαλίστρια με τις δικές της απαντήσεις και τις εκδοχές για τη δολοφονική επίθεση, όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της.
Η 44χρονη Κ. Κούνεβα, γραμματέας της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών, δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι παραμονές Χριστουγέννων έξω από το σπίτι της. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές αρχές εξέτασαν πρόσωπα από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος, θεωρώντας ότι η επίθεση σχετιζόταν με προσωπική της υπόθεση. Ωστόσο, τα στοιχεία της δικογραφίας δε φαίνονται ικανά για να στηριχτεί μια τέτοια εκδοχή και η δικογραφία είχε διαβιβαστεί από την Αστυνομία στην Εισαγγελία με την επισήμανση «άγνωστοι δράστες».
Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είχαν από την πρώτη στιγμή απαιτήσει η έρευνα για τη δολοφονική απόπειρα να στραφεί στις εργολαβικές εταιρείες που λυμαίνονται το χώρο της καθαριότητας. Στον αντίποδα, η σπουδή των αστυνομικών αρχών να παραπέμψουν τη δικογραφία στην Εισαγγελία χωρίς να πραγματοποιηθεί ενδελεχής προανακριτική διαδικασία, δημιουργεί τεράστια ερωτήματα για τις προθέσεις των αστυνομικών αρχών που είχαν αναλάβει την υπόθεση, ενώ οι συνήγοροι της συνδικαλίστριας κάνουν λόγο για απόπειρα συγκάλυψης.
Τρίτη 20 Γενάρη 2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ΥΠΑΛΛΗΛΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου