Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Η πιο κιτς θερινή παράσταση στις Σπέτσες.

Κοσμικοί γάμοι του ορθόδοξου παλκοσένικου

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Sic transit Gloria mundi

Κύριε Ροΐδη,
Η οικογένεια του κ. Κώστα Γλύξμπουργκ-Ντεγκρέτσια προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατηθεί στη δημοσιότητα με την ελπίδα πως κάποια στιγμή η χώρα θα ξεπέσει τόσο πολύ ώστε να νοσταλγήσει τα βασιλικά καραγκιοζιλίκια.Έχοντας χαμηλό μορφωτικό επίπεδο τα μέλη αυτής της οικογένειας που δυνάστευσε τη χώρα, χρησιμοποιούν ως μέσον δημοσιότητας κούφιες κοσμικότητες που προκαλούν την κουτσομπολική περιέργεια των δουλοφρόνων και γενικά αυτών που διαθέτουν εγκέφαλο κατσαρίδας και τους αρέσει να κυβερνιούνται από σφουγκοκωλάριους αυλικούς, ηλίθιους στρατιωτικούς και κρετίνους πρίγκιπες.

Στην ευσεβή «Espresso», θεματοφύλακα των ιερών του νεοελληνικού Έθνους και ανεπίσημο όργανο της Ι. Συνόδου, διαβάζω: «Ηδη οι διοργανωτές κανονίζουν τον αριθμό των δυτών που θα πρέπει να βουτάνε επί 24 ώρες το 24ωρο στη θάλασσα προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι κανένας ανεπιθύμητος δεν θα «εισβάλει» στον γάμο της χρονιάς! Υποβρύχιες κάμερες και ακροβολισμένο σε όλο το νησί προσωπικό ασφαλείας θα τσεκάρουν τα πάντα και τους πάντες εξονυχιστικά».

Σε πιάνει θλίψη να σκέφτεσαι πως αυτοί που λεηλάτησαν τη χώρα και συνωμότησαν κατά των λαϊκών ελευθεριών, ο ανάξιος και ανελλήνιστος γιός της Ναζίστριας Φρειδερίκης που σύμφωνα με τον Α. Παπανδρέου έπρεπε να είχε καθίσει στο σκαμνί (παπανδρεϊκά έπεα πτερόεντα) και οι διάδοχοί του, ξοδεύουν τα κλοπιμαία δεκαετιών σε μια δύσκολη συγκυρία όπου η κυβέρνηση κλαδεύει τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των αδύνατων, για να ικανοποιήσουν την σαχλαμαροειδή ματαιοδοξία τους. Ασφαλώς μάλιστα με την συνενοχή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που αμέλησαν(;) να θωρακίσουν συνταγματικά τον δημόσιο χαρακτήρα της βασιλικής περιουσίας (που τη βρήκαν;) πήραν από πάνω και αποζημίωση. Από κοντά και μια σειρά εθνικόφρονων μπλογκς πολιτών, που τα ελληνικά τους συγκρίνονται με αυτά του ΓΑΠ, αναφέρουν τον play boy γαμπρό ως «πρίγκιπα», προσβάλλοντας έτσι την πατρίδα μας και το πολίτευμά της. Οι παλιότεροι θα θυμούνται τους γάμους του τζαμπατζή Κώστα Ντεγκρέτσια στη Μητρόπολη που έγινε με έξοδα των φορολογούμενων, παρουσία ακόμη και του πατριάρχη της Μόσχας και 60 Ελλήνων δεσποτάδων (φωτ 1) με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Θεμιστοκλή Χατζησταύρου (επαγγελματικό ψευδώνυμο Χρυσόστομος Β΄) ο οποίος όμως απολύθηκε στα γεράματα σα στημένη λεμονόκουπα το 1967 από τα αχάριστα αφεντικά του χάριν του αρχιμανδρίτη Ι. Κοτσώνη, του μπάτλερ της Φρειδερίκης.

Το νοσηρό αυτό κλίμα της σπάταλης επίδειξης και του κεντρίσματος των πιο χυδαίων ενστίκτων του όχλου που διψά για γκλαμουριά, υποδαυλίζει η βυζαντινή φοροκλέφτρα και σκανδαλοποιός Εκκλησία των κομπιναδόρων κτηματομεσιτών και των ατιμώρητων παιδεραστών. Ένας πραγματικός συρφετός επισκόπων ακόμη και πατριαρχών που κατέπλευσε στο Λονδίνο πάντρεψε τον άλλο γιό της οικογένειας Κοκού με κάποια ζάπλουτη φιλόδοξη (η οποία συμπτωματικά ανακάλυψε το φως το αληθινόν και βαπτίστηκε ορθόδοξη), και αντίστοιχη θα είναι η συρροή των μιτροφόρων σατραπών στο πανηγύρι των Σπετσών. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω την ευκολία με την οποία οι ευσεβείς πριγκίπισσες αλλάζουν θρήσκευμα για έναν καλό γάμο, πιο εύκολα και από Σλάβο φύλαρχο που βαπτιζόταν Ορθόδοξος για να συμμαχήσει με το Βυζάντιο και βάπτιζε υποχρεωτικά στο πλησιέστερο ποτάμι και τους υπηκόους του.

Η Ορθοδοξία δεν μπορεί να ξεχάσει το φαγοπότι των φιρμανίων και των χρυσόβουλων με τα οποία την μπούκωσαν οι serial killers αυτοκράτορες, τσάροι και Σουλτάνοι και ονειρεύεται την παλινόρθωση του αισχρού θεσμού της κληρονομικής μοναρχίας. Όπου της δίνεται η ευκαιρία εκδηλώνει αυτόν τον ανομολόγητο πόθο της ανοιχτά, όπως π.χ. στην καθυστερημένη Γεωργία, στην πρωτεύουσα της οποίας παντρεύτηκε ο γαλαζοαίματος Δαυϊδ (ο κύριος με τα αποκριάτικα-φωτ.2-AFP -Vano Shlamov), της παλιάς δυναστείας των Bagrationi που βασίλευε στη χώρα από τον 9ο αιώνα μέχρι την προσάρτησή της στη Ρωσία. Η νύφη κατάγεται κι αυτή από την ίδια οικογένεια, αφού ως γνωστό οι αιμομιξίες μεταξύ συγγενών επιτρέπονται στις συφιλιδικές και αιμορροφιλικές ευρωπαϊκές δυναστείες.
http://rt.com/Top_News/2009-02-09/Royal_wedding_in_Georgia_captures_public_imagination.html

Ο σκοταδιστής και μισαλλόδοξος πατριάρχης της Γεωργίας, ο Ηλίας ο Β΄, με αφορμή το γάμο δήλωσε πως οι Γεωργιανοί πρέπει να επιστρέψουν στο μοναρχικό πολίτευμα εκφράζοντας την ελπίδα πως ο απόγονος αυτού του γάμου θα καταλάβει το θρόνο. Αυτό λοιπόν χρειάζεται η φτωχή Γεωργία, έναν εστεμμένο τζουτζέ με λοφίο. «Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι».

Η Εκκλησία εκμεταλλεύεται συστηματικά τη βλακεία των νεόπλουτων τη δίψα τους για την πιο χυδαία πολυτέλεια και κοινωνική προβολή ευλογώντας σε λαμπρές βυζαντινές τελετές την πιο προκλητική και αντιαισθητική μεγαλομανία τους που δεν σέβεται ούτε τα υποτιθέμενα αισθήματα των νεόνυμφων και των συγγενών τους, και εκθέτει στη δημόσια θέα και στα ζηλότυπα μάτια των τιποτένιων την ιδιωτική ευτυχία. Η Εκκλησία εμπορευόμενη το υποτιθέμενο ιερό μυστήριο του γάμου το οποίο επινόησε σταδιακά από την εποχή του φονιά αυτοκράτορα αγίου Ιουστινιανού Α΄ και το θέσπισε πολύ αργότερα με τη βοήθεια του τετράγαμου Λέοντα Στ΄, εισπράττει χρήμα, κερδίζει προβολή των επισκόπων της και κατοχυρώνει εξουσιαστική εισβολή στον αυστηρά ιδιωτικό χώρο του συζυγικού βίου.

Ακόμη και κορυφαίοι διανοούμενοι όπως ο διάσημος ιστορικός Άδωνις Γεωργιάδης και η ερασμία συμβία του, δυο διαμάντια της ποιοτικής τηλοψίας, υποκύπτουν παρά την εγνωσμένη σεμνότητά τους και το ανώτερο χριστιανικό τους ήθος στην κρυφή γοητεία της γαμήλιας ορθόδοξης μπουρζουαζίας. Ο χριστιανός μπλόγκερ κ. Π. Μιχαλόπουλος, παλιός κατηχητής, αγανακτισμένος από τον εξευτελισμό και του «οίκου του Θεού» και ενός από τα 7 μυστήρια, από αυτήν που την αποκαλεί «Εκκλησία του κώλου», ξεφωνίζει με εκτενή ρεπορτάζ διάφορους φαιδρούς πρωταγωνιστές και το αδίστακτο ιερατείο τους που γεμίζουν τις σελίδες των λαϊκών εντύπων που προβάλουν εργολαβικά τους κοσμικούς γάμους. http://xairete.blogspot.com/2009/10/blog-post_594.html

Με την ευκαιρία να ευχηθούμε κάθε ευτυχία στην ευλαβή βουλευτίνα της ΝΔ κα Μίκα Ιατρίδη που παντρεύεται τον καλό της έχοντας «κλείσει» τον πατριαρχικό ναό της Ισταμπούλ. Θα τελέσει πανάκριβους κοσμικούς γάμους, «χωρίς να υπολογίσει την κοινή γνώμη», κάνοντας σαν τον αρχηγό της αντίσταση στη λιτότητα του ΔΝΤ, με μεταφορά εκατοντάδων ψηφοφόρων της μέσω τουριστικού γραφείου με πολλά υποσχόμενο τουριστικό πρόγραμμα με χαμηλές τιμές και παράλληλη μετακίνηση 90 επίσημων προσκεκλημένων με ειδική τσάρτερ πτήση. Θα είναι ένα υπερθέαμα («υπερπαραγωγή» το χαρακτηρίζει το έγκυρον περί τα κουτσομπολικά «Πρώτο Θέμα-15-8)- που θα το ζήλευε νομίζω και κάποια ευσεβής διοργανώτρια ολυμπιακών αγώνων, που λέγεται πως γνώρισε το γοητευτικό πρίγκιπά της λιποθυμώντας στην (οικονομικά) στιβαρή αγκαλιά του σαν σε παραμύθι την ώρα της πατριαρχικής λειτουργίας.

http://roides.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: