Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Άλλη μια ΔΙΑΓΡΑΦΗ...

Θυμάστε το πρόστιμο των 5,5 δισ. που είχε επιβληθεί για το θέμα των ομολόγων κλπ. στην Ακρόπολις Χρηματιστηριακή. Διαγράφηκε...από την προηγούμενη κυβέρνηση. Άντα και σε άλλα με υγεία....

Παραθέτω από τη Ναυτεμπορική:
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η υπόθεση διαγραφής προστίμου 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είχε επιβληθεί στην «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» (οι υπεύθυνοι της οποίας είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αγοράς δομημένων ομολόγων από ασφαλιστικά ταμεία).

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Γιάννης Σακελλάκος, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα (που έκαναν λόγο για «χάρισμα προστίμου - μαμούθ» κ.λπ.), διέταξε χθες τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παρασκευά Αδάμη, αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τη διαγραφή του προστίμου και, σε καταφατική περίπτωση, να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Οπως είπε, συγκεκριμένα, προχθές, στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, τον Απρίλιο του 2008 με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η ΦΑΕ Αθηνών διέγραψε το υπέρογκο πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην χρηματιστηριακή εταιρεία, στις 29 Οκτωβρίου του 2007, για την πώληση δομημένου ομολόγου του ΤΑΕΔΥ (όπως είπε ο κ. Σαχινίδης στη Βουλή, για την υπόθεση έχει ήδη επιληφθεί εισαγγελέας και δεν μπορεί να πει περισσότερα).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι μαλάκες πληρώνουν τελικα...οι μισθωτοι και συνταξιούχοι