Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Πόθεν Έσχες?

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Στο στόχαστρο υποτίθεται της κυβέρνησης θα είναι οι φοροφυγάδες και το μαύρο χρήμα. Αλλά ας θυμηθούμε μία κραυγαλέα περίπτωση η οποία όπως τόσες άλλες θάφτηκε μαζί με την κυβέρνηση Καραμανλή. Θα την ανοίξει η σημερινή κυβέρνηση? Πολύ αμφιβάλω...

Αντιγραφώ από την Ελευθεροτυπία:


ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΟΚΚΑΛΗ για τους 1.200 που κέρδισαν ιλιγγιώδη ποσά από το «Πάμε Στοίχημα»

Κανέλλη: Υπο...κλοπές στον ΟΠΑΠ με παρέμβαση στο λογισμικό

Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ

Μια άλλη εκδοχή γύρω από τη λίστα με τα 1.200 ονόματα των τυχερών παικτών που νομιμοποίησαν κέρδη από τον ΟΠΑΠ, μεταξύ 2002 και 2005, παρουσίασε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.


Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η βουλευτής, οι άνθρωποι αυτοί κέρδισαν από το 2002 έως το 2005 το ιλιγγιώδες ποσό των 186 δισεκατομμυρίων δραχμών από το «Πάμε Στοίχημα», χάρη σε παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ, το οποίο ανήκει στην Ιντραλότ του Σ. Κόκκαλη, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων.

Δηλαδή, κατά την καταγγέλλουσα, οι παραπάνω τυχεροί στοιχημάτιζαν εκ των υστέρων, αλλά κάποιο «μαγικό χέρι» τούς εμφάνιζε να έχουν παίξει πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων!

Από το κύκλωμα ωφελήθηκαν 1.200 άνθρωποι, εκ των οποίων ένας, τον οποίο η βουλευτής δεν κατονόμασε, κέρδισε 14 εκατ. ευρώ μόλις σε έναν χρόνο.

Κατέθεσε τη λίστα

Σύμφωνα με την κυρία Κανέλλη, στη λίστα των 1.200 περιλαμβάνεται και γνωστός παράγοντας της «Θύρας 7» του Ολυμπιακού.

Η βουλευτής κατέθεσε τη λίστα με τα 1.200 ονόματα στον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αν. Καραμάριο, παρουσία των μελών της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Και το έπραξε, όπως εξήγησε, την ώρα αυτή λόγω της αρμοδιότητας της Αρχής επί της ασφάλειας του οποιουδήποτε δικτύου πληροφόρησης, αλλά και για λόγους που άπτονται της δικής της προσωπικής ασφάλειας.

Ο κ. Καραμάριος κράτησε τον κατάλογο και επιφυλάχθηκε να τον δώσει στα μέλη της επιτροπής, αφού τον μελετήσει.

Πάντως, ο τέως πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης υπαινίχθηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η κ. Κανέλλη δημοσιοποίησε το θέμα θέλοντας να αποπροσανατολίσει την επιτροπή από το ζήτημα των υποκλοπών, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση της βουλευτού.

Η Λιάνα Κανέλλη γνωστοποίησε επίσης ότι ο κατάλογος των 1.200 βρίσκεται και στα χέρια του ΣΔΟΕ -έχει δοθεί από τον ΟΠΑΠ- το οποίο διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.

Για την ίδια υπόθεση, που είναι συναφής, αν όχι παρακλάδι της υπόθεσης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: