Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Σύντομη Ιστορία της Νεώτερης Ελληνικής Εθνικής Κυριαρχίας.


*Του σχολιαστή  “Κλαζομενεύς” (Κλαζομενεύς Ιανουαρίου 18, 2012 στις 10:42 ΠΜ.
Συμπληρώσαμε την ημερομηνία 1974-1981, που θεωρήσαμε ότι έλειπε.)
-1828: Γίναμε κράτος μετά από την ναυμαχία του Ναυαρίνου όταν ο Αγγλικός, Γαλλικός, Ρωσικός στόλος διέλυσε τον Τουρκο-Αιγυπτιακό στο Ναυαρίνο. Διαφορετικά θα ήμασταν ακόμα μία επαρχία των Τούρκων γιατί ως γνωστό μετά την απόβαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο και τους 2 εμφυλίους κατά τη διάρκεια της επανάστασης, αυτή έπνεε τα λοίσθια…
-1833: Οι προστάτιδες δυνάμεις (προστασία-νταβατζιλίκι στη γλώσσα του πεζοδρομίου) επέβαλαν τον Όθωνα ως βασιλιά. [...]

-1850: Το Βρετανικό Ναυτικό, αποκλείει την χώρα και κατάσχει ελληνικά πλοία στο Αιγαίο. Αφορμή για την παρέμβαση η εισβολή όχλου στο σπίτι του Νταβίντ Πατσίφικο -ισπανοεβραίου με βρετανική υπηκοότητα- και η πρόκληση υλικών ζημιών.

-1863: Οι προστάτιδες δυνάμεις επιλέγουν τον Δανό Γεώργιο (γνωστός στην πιάτσα και ως Χριστιανός- Γουλιέλμος- Φερδινάνδος- Αδόλφος- Γεώργιος του Οίκου των Σλέσβιγκ – Χολστάιν – Ζόντερμπουργκ – Γκλύξμπουργκ) για απόλυτο άρχοντα του κατά τ’αλλα εθνικά κυρίαρχου ελληνικού κρατιδίου.

-Για πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα υπήρχαν τα –άκρως εθνικά- ρωσικό, γαλλικό, αγγλικό κόμματα

-1885: Μετά από απαίτηση του Βρετανού προσωρινού επιτετραμένου της Αγγλίας στην Αθήνα, Νίκολσον, ολόκληρο το σώμα Χωροφυλακής “παρατεταγμένο εν μεγάλη στολή” στην Πλατεία Συντάγματος παρουσίασε όπλα και παιάνισε τον Αγγλικό Εθνικό ύμνο ενώπιόν του. Η απαίτηση του Νίκολσον προέκυψε λόγω –ασήμαντου- επεισοδίου που είχε με Έλληνες χωροφύλακες στο λόφο του Λυκαβηττού.

-1897: Η Ελλάδα ηττείται σε νέο ελληνοτουρκικό πόλεμο. Οι ξένες δυνάμεις παρεμβαίνουν και ζητούν από την Τουρκία ανακωχή. Οι Τούρκοι ήταν έτοιμοι να φτάσουν στην Λαμία και ακόμα παρακάτω. Για άλλη μια φορά ο εθνικά κυρίαρχος καρπαζοεισπράκτορας σώζεται από τους προστάτες.

-1916: Το εθνικά κυρίαρχο κρατίδιο έχει ηγέτες φιλοβρετανούς (Βενιζέλος) και φιλογερμανούς (Βασιλιάς). Τελικά η Ελλάδα –μετά τον εθνικό διχασμό- σέρνεται στον πόλεμο αφού μπήκαν τα Γαλλικά θωρηκτά στον Πειραιά, αποβίβασαν 3.000 Γάλλους στρατιώτες και βομβάρδισαν περιοχές της Αθήνας. Εθνική κυριαρχία στο απόγειο της!

-1917: Ο Βενιζέλος στέλνει στρατό στην Κριμαία κατά των μπολσεβίκων κατόπιν εντολής των «συμμάχων». Εθνική κυριαρχία ξανά.

-1919: Οι «σύμμαχοι» μας στέλνουν στην Μικρά Ασία ως τοποτηρητές τους.

-1936: «Αναλαμβάνει» ο γερμανόφιλος Μεταξάς. [...]

-(±)1943-1949: Εμφύλιος. Οι μεν παίρνουν –εθνικές πάντα- εντολές από τους Σοβιετικούς, οι δε από τους Άγγλους στην αρχή και μετά από τους Αμερικανούς.

-1949-1967: Ο εθνικά περήφανος λαός δέχεται με μεγάλη υπερηφάνεια τη βοήθεια του πακέτου Μάρσαλ, το οποίο βέβαια τρώγεται στο μεγαλύτερο μέρος του από τα λαμόγια της εποχής –στη συνέχεια αυτά θα είναι τα μεγάλα ελληνικά «τζάκια»- και οι Η.Π.Α. βέβαια δεν χάνουν την ευκαιρία να αναμιγνύονται στα ελληνικά πολιτικά πράγματα, διακριτικά πάντα, μην χάσουμε και την εθνική μας κυριαρχία. Δεν ξεχνάμε ότι το εθνικό ΚΚΕ [...] είναι σε σύνδεση με το ΚΚΣΕ. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι οι Έλληνες πρωθυπουργοί –κάργα εθνικόφρονες- κάνουν γαργάρα τις γερμανικές αποζημιώσεις…

-1967-1973: Εθνική χούντα, αλλά με αμερικανικό σχεδιασμό! *Εθνική Κυριαρχία & Κυπριακό Ζήτημα.

*-1974-1981: Η δημιουργία & ανέλιξη στην εξουσία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος-ΠΑΣΟΚ (και η σχέση του κόμματος αυτού με εξωτερικούς παράγοντες & τα υψηλά ποσοστά της Αριστεράς ήδη απ΄το 1958).

-1981-1988: Επίσης περίοδος που η εθνική κυριαρχία βρίσκεται στο απόγειό της. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου, ότι το ΠΑΣΟΚ διώχνει τις αμερικανικές βάσεις, βγάζει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ανασυντάσσει την εθνική οικονομία και κάνει τη χώρα αυτάρκη.

-1988-2010: Το εθνικά κυρίαρχο κρατίδιο επιδίδεται σε άκρατο δανεισμό, μεγάλο μέρος του οποίου καταναλίσκεται σε δαπάνες για την εθνική άμυνα, ώστε να μην επιβουλευτεί κανείς την εθνική μας κυριαρχία. Πολλά από τα υπόλοιπα πάνε σε εθνικούς εργολάβους.

-2010: …Το εθνικά κυρίαρχο κράτος φαίνεται να χάνει την εθνική του κυριαρχία, ύστερα από ένα ύπουλο συνομωσιολογικό σχέδιο των σιωνιστών-των τραπεζιτών-του Rothschild και άλλων πολλών που έχουν βάλει αμέτι μοχαμέτι να καταστρέψουν την εθνικά υπερήφανη Ελλάδα (*και να της αρπάξουν τον πλούσιο ορυκτό πλούτο, τον οποίο γνώριζε πως είχε στο υπέδαφος και υποθαλάσσιο χώρο της τα τελευταία 79 χρόνια, τουλάχιστον, αλλά οι ηγέτες της δεν “πρόλαβαν” να επιμεληθούν του θέματος, γιατί ασχολούνταν με την υπεράσπιση και τη φροντίδα της εθνικής της κυριαρχίας …). Ε ΟΧΙ αυτό δεν θα περάσει!!!
[...]

* όπου συμπληρώσαμε στοιχεία, σημειώσαμε  ” * “.
** όπου αφαιρέσαμε στοιχεία, σημειώσαμε ” [...] ” .

Δεν υπάρχουν σχόλια: