Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Ο θίασος Δημαρά-Φασούλα

16/10/2010 από Po

Πολιτικοί φασουλήδες στην Ελλάδα των ΓΑΠ-ΔΝΤ

Συνάντησις Γιγάντων. O μπασκετμπολίστας κ.Φασούλας με τον άνθρωπο που ξεσκεπάζει τους εχθρούς της Φυλής και τις επιστημονικές πλάνες του Stephen Hawking

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Kύριε Ροΐδη,
Διεκδικητής της Περιφέρειας Αττικής εμφανίζεται με αξιώσεις ο κ. Δημαράς. Ένας φωτογενής θαμώνας της τηλεόρασης, με τεράστια απήχηση στο κουρασμένο γυναικείο κοινό της (μεταξύ 40 και 55 ετών), που στο πρόσωπό του βλέπει το καλό και γοητευτικό παιδί που θα ήθελε να είχε παντρευτεί, αδιαφορώντας για μια πολιτική διαδρομή του ινδάλματός του (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΚΚΙ-ΠΑΣΟΚ-διαφωνών με ΠΑΣΟΚ λόγω μνημονίου-φλερτάρων με ΠΑΣΟΚ-ξαναδιαφωνών με ΠΑΣΟΚ), η οποία σε μια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα θα τον είχε καταστήσει στόχο της πολιτικής σάτιρας..

Αδιόρθωτη η Ελλάδα του ΔΝΤ, συνεχίζει να κολυμπά στα ίδια θολά πολιτικά κανάλια, που την καταντήσανε ρεζίλι των σκυλιών και αξιοθρήνητη, τόσο που να βραβεύεται καμαρωτός ο ψεύτης πρωθυπουργός της με το βραβείο της ειλικρίνειας (!) από τους δανειστές-προτέκτορές της, να προβάλλεται από τους προστάτες της ως τάχα Στοχαστής (θου Κύριε φυλακήν τώ στόματί μου) και ατιμώρητα ο καλοθρεμμένος αντιπρόεδρός του (το απύλωτο στόμα του οποίου το τρέμει ο ΓΑΠ) να προκαλεί τις στρατιές των κακοπληρωμένων, των ανασφάλιστων και των άνεργων: “Μαζί τα φάγαμε”.

Ο κ. Δημαράς αφού μετά την πρώτη επαναστατική του οργή, φλέρταρε χωρίς αποτέλεσμα με το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου ή Αττικάρχης, σήκωσε πάλι αντάρτικο. Ο μπασκετμπολίστας κ. Φασούλας, μνημονιακός ως υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, ξανά μνημονιακός ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του κ.Σγουρού, πέρασε κι αυτός στο “αντιμνημονιακό” στρατόπεδο ως υπαρχηγός του κ. Δημαρά απειλώντας μαζί με τον τ. πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και κάμποσους ακόμη τοποτηρητές της μνημονιακής κας Μπακογιάννη (που θέλει να εξευτελίσει τον αχάριστο και εκδικητικό “αντιμνημονιακό του γλυκού νερού” κ. Σαμαρά), να αλώσουν την φθινοπωρινή παράγκα του κ. Παπανδρέου. Από κοντά και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι του αποτυχημένου δήμαρχου κ. Φασούλα, όπως η κα Δάφνη Μπόκοτα κλπ που ακολουθούν τις μεταμορφώσεις του αρχηγού τους.

Ένοχλημένο το ΠΑΣΟΚ από την απήχηση του τηλεαστέρα (που μην απορήσετε αν εκλεγεί Αττικάρχης) ελπίζει σε ενίσχυση του βυθιζόμενου “αντιμνημονιακού” (Χα χα χα) μπασκετμπολίστα του κ. Σαμαρά, γιατί ξέρει πως αν ο κ. Σγουρός των ένδοξών μας Ολυμπιακών αγώνων, έχει σαν αντίπαλο στο δεύτερο γύρο τον κ. Δημαρά, ο δεύτερος θα κάνει περίπατο. Είναι βέβαια θλιβερό τα ΜΜΕ να υποβάλόυν την ψήφο του πολύ κόσμου, η ηθική του οποίου καθόλου δεν ενοχλείται από πολιτικές αγυρτείες τις οποίες έτσι κι αλλιώς δεν τις παίρνει και τόσο χαμπάρι και λόγω της αδιαφορίας του για τα κοινά και λόγω της υψηλής προστασίας που παρέχουν τα ιδιωτικά κανάλια στους εκλεκτούς τους. Η εκλογή του κ. Δημαρά, δεν θα σημαίνει τίποτα περισσότερο από μια ανώδυνη για το ΠΑΣΟΚ απολίτικη τυφλή αντίδραση στο μνημόνιο και θα είναι το εφαλτήριο της επιστροφής και της αναβάθμισης των δυο κυρίων που είναι τώρα δυσαρεστημένοι από τον παραγκωνισμό τους.

Είναι όμως θλιβερό και το κατάντημα των 6 “αριστερών” ψηφοδελτίων (ΚΚΕ-Μητρόπουλος, Αλαβάνος-Κουβέλης-Οικολόγοι-Ανταρσύα), την ώρα που μια συσπειρωμένη γύρω από ένα ρεαλιστικό κοινό πρόγραμμα Αριστερά θα σάρωνε. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν είχε τριχασθεί, θα επιτύγχανε την είσοδό του στο δεύτερο γύρω και μια σχεδόν βέβαιη νίκη. Επικράτησαν προσωπικές μωροφιλοδοξίες και ανομολόγητοι υπολογισμοί, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο σε κακούς ηθοποιούς της πολιτικής που θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει στα ερείπια αυτής της χώρας. Αυτή η διάσπαση της Αριστεράς-που κι αυτή έχει μερίδιο ευθύνης που φτάσαμε εδώ-είναι καθαρή προδοσία, όχι μόνο σε βάρος των αριστερών πολιτών αλλά και της κοινωνίας που αναζητά απεγνωσμένα διέξοδο.

Πηγή: Ροϊδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: