Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Οι μέρες που έρχονται είναι πονηρές και άκρως επικίνδυνες για τις συνθήκες εργασίας και τα εργασιακά μας δικαιώματα .

Ενδεικτικά:

* Σήμερα, 26/04/2010 στις 1.30 μμ συγκαλείται κυβερνητική σύσκεψη με θέμα την οριστικοποίηση των συγχωνεύσεων, καταργήσεων οργανισμών και φορέων του δημοσίου
* Την Τετάρτη συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για την προώθηση του σχεδίου μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ)
* Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τα ΜΜΕ με πληροφορίες και απειλές για απολύσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, έργου, αορίστου χρόνου αλλά και μονίμων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Αυτή την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά και σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρυγμένες προθέσεις για περιστολή των δαπανών, λιτότητα,και συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, μαθαίνουμε ότι :

* Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δηλώνει ότι «Οι Μεσογειακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά το 2013».
* Η Τράπεζα της Ελλάδος διευκολύνει τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που στοιχηματίζουν στην πτώχευση της χώρας
* Ο Υπουργός Άμυνας παραλαμβάνει τα Γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν.
* Έλληνες κεφαλαιούχοι φυγάδευσαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού και αγοράζουν αυτές τις ημέρες πανάκριβα ακίνητα σε Λονδίνο-Παρίσι-Νέα Υόρκη.
* Παίρνουν πίσω τα περισσότερα αυτά που είπαν για την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Τελικά τnν κρίση του χρέους και των ελλειμμάτων μόνο εμείς θα την πληρώσουμε;

Για όλα τα παραπάνω και προκειμένου να αντισταθούμε χρειάζεται η ενεργητική συμμετοχή όλων και η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες και ηγεμονισμούς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, συμβασιούχους και μόνιμους, σε συνάντηση την Παρασκευή 30/4/2009 και ώρα 13.00 μμ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.


Πρωτοβουλία Δημοτικών Υπαλλήλων

Δεν υπάρχουν σχόλια: