Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Πρωτοβουλία Δημοτικών Υπαλλήλων Αιγάλεω

Πρωτοβουλία Δημοτικών Υπαλλήλων Αιγάλεω


Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Συνάδελφοι
Η χειροτέρευση του βιοτικού μας επιπέδου είναι πλέον γεγονός. Οι εργασιακές συνθήκες μας πρόκειται να αλλάξουν δραματικά στο άμεσο μέλλον. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Στο βάθος αχνοφαίνεται ακόμη και η κατάργηση της μονιμότητας.
Δυστυχώς, η αντίδραση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος και των παρατάξεων που παίζουν ως τώρα πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό, δεν ανταποκρίνεται στη σφοδρότητα και την ένταση της επίθεσης που δεχόμαστε. Από την άλλη «ισχυρά» συνδικάτα, σ’ αυτή την «κατάσταση κρίσης», κατάφεραν να διασφαλίσουν διευκολύνσεις και εξαιρέσεις.

Οι περισσότεροι από εμάς μπουχτίσαμε :
· με τις άσφαιρες, προσχηματικές και ασυντόνιστες στάσεις εργασίες,
· με τις γενικές απεργίες περιπάτους στο κέντρο της Αθήνας,
· με τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και τις χωριστές διαδηλώσεις,
· με την έλλειψη ουσιαστικής συμμετοχής σε βαρετές και ανούσιες γενικές συνελεύσεις.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, προσκαλούμε
Όσους έχουν τους ίδιους προβληματισμούς, ανησυχούν, αισθάνονται και βλέπουν ότι έρχονται τα χειρότερα, όσους νοιώθουν την ανάγκη να εκφραστούν και να συζητήσουν ουσιαστικά, χωρίς άσκοπες συνθηματολογίες και μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, την Παρασκευή 19/03/2010 και ώρα 1.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δ.Σ. του Δήμου σε ανοιχτή συζήτηση.
Η πρωτοβουλία μας δεν υποκαθιστά κανένα συλλογικό όργανο και δεν καπελώνεται από καμία παράταξη. Σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα, το μοναδικό μας κίνητρο είναι η διαπιστωμένη ανάγκη έκφρασης όλων, η διατύπωση προτάσεων για νέες μορφές κινητοποιήσεων και ο απεγκλωβισμός από τα υπάρχοντα «ακίνδυνα» σχήματα.

Πρωτοβουλία Δημοτικών Υπαλλήλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου